Slim ontwerp voegt zich vanzelfsprekend

rotterdam 2022 bm utiliteit

In opdracht van RVKO, in samenwerking met de gemeente Rotterdam, hebben wij deze vervangende nieuwbouw gerealiseerd. Het betreft een basisschool voor katholiek onderwijs in de Rotterdamse wijk Overschie.

De school was voorheen gehuisvest in drie gebouwen. Vanwege ruimte tekort en de technische staat van de twee gebouwen werd besloten om het gebouw te slopen en te vervangen door één nieuw gebouw. In het blad schooldomein staat een mooi artikel over dit project, in de uitgave van oktober 2022.

Klik hier om dit artikel te lezen.

Gaandeweg de voorbereiding zijn er nog diverse verbeteringen in het ontwerp doorgevoerd. Als aannemer is het van belang om hier flexibel mee om te gaan en mee te bewegen met de wensen van de opdrachtgever. Zo zijn er tijdens de voorbereiding nog aanpassingen gedaan aan het centrale deel van de school, waardoor er nog meer ruimtelijkheid en transparantie is ontstaan. Op het dak van de school zijn extra zonnepanelen aangebracht, om er een echt duurzame school van te maken.

Tijdens de bouw hebben we thema lessen gegeven aan de leerlingen van de school. Zo gaat de bouw echt voor hen ‘leven’. Aan het einde van de thema les hebben alle leerlingen een rondleiding gehad over de bouwplaats. Hierdoor hebben zij alvast kunnen ervaren hoe hun school er uit gaat zien.

DEEL DIT PROJECT

Projecten utiliteit

Vragen? Ons team staat je graag te woord

Vragen? Ons team staat je graag te woord

We richten ons op ontwikkeling in bouw en onderhoud van woningen, scholen en zorg. We zijn een familiebedrijf met de intentie tot een lange en duurzame samenwerking.We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vakmensen!