Vervangende nieuwbouw, op een bestaande kelderbak

rotterdam 2022 bm utiliteit

In opdracht van de gemeente Rotterdam is voor stichting PCBO de nieuwe basisschool ‘Open Venster’ gerealiseerd. Een flexibele en duurzame school met aandacht voor spel en beweging. Samen met de BSO Lombardijen en Peuterspeelzaal Bergkristal van Gro-up zijn de leerlingen net na de zomervakantie 2022 verhuisd naar het nieuwe gebouw.

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om in bouwteam te bouwen omdat de bestaande betonnen kelderbak het uitgangspunt voor het nieuwe ontwerp zou vormen en dit zorgt voor uitdagingen tijdens de uitvoering. Wij zaten al na het voorlopig ontwerp aan tafel, hebben vervolgens het ontwerp van de architect doorgerekend en in de optimalisatierondes financieel meegedacht.

Het Open Venster is gebouwd op 400 meter afstand van de oude vestiging. De gehele kelderbak en een deel van de betonvloeren zijn hergebruikt vanuit een eerdere bouwfase. Op het dak bevindt zich een schoolplein voor de oudere kinderen.

In het gebouw brengen een trap en glijbaan je vanuit het hart van de school naar de kelderbak: naar de gymzaal en de avontuurlijke beweegwereld met klimwanden, hobbelvloeren, lachspiegels, touwen en klautermeubels.

Het gebouw heeft een kolommenstructuur, daardoor blijft de indeling in de toekomst flexibel. De mogelijkheid bestaat om vrij gemakkelijk met een aantal lokalen uit te breiden.

DEEL DIT PROJECT

Projecten utiliteit

Vragen? Ons team staat je graag te woord

Vragen? Ons team staat je graag te woord

We richten ons op ontwikkeling in bouw en onderhoud van woningen, scholen en zorg. We zijn een familiebedrijf met de intentie tot een lange en duurzame samenwerking.We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vakmensen!