Onderzoekend leren

rotterdam 2022 bm utiliteit

In de Rotterdamse wijk Ommoord hebben wij de Fridtjof Nansen school gebouwd. Deze school is gebouwd in opdracht van Stichting BOOR.

De school kenmerkt zich door de Jenaplanbasisprincipes, wat terug te zien is in het ontwerp van de school. In de school is veel ruimte voor onderzoekend leren.

De grote gevelopeningen in het metselwerk zorgen er voor dat er van alle zijden licht de school binnen komt. Dit wordt verstrekt door het grote daklicht in de centrale hal. Het daklicht is voorzien van zonnepanelen, om hiermee ook de leerlingen inzicht te geven in het opwekken van zonne-energie.

Het schoolplein is ontworpen door een landschapsarchitect. In het ontwerp is er veel aandacht gegeven aan de groene omgeving. Hierin zijn diverse plekken opgenomen waarin de kinderen kunnen leren en ontdekken.

.
De Fridtjof Nansenschool is bekroond met de publieksprijs van de Rotterdam Architectuurprijs 2023. Op de website van Rotterdam Architectuurprijs is te lezen wat voor belangrijke bijdrage deze school levert:

Het publiek is enthousiast over de manier waarop de Fridtjof Nansenschool bijdraagt aan een groter bewustzijn van energie en natuur met een natuurlijke speelruimte rondom de school en zonnepanelen die van binnenuit zichtbaar zijn en de winning van energie zichtbaar maken. ‘De school is erin geslaagd om een ruimte te creëren waar kinderen zich kunnen ontwikkelen, breder dan taal en rekenen, ontdekkend, samenspelend en werkend in verbinding met de natuur’ schrijft een van de stemmers. ‘Het is zo belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd bij het klimaat te betrekken’.

DEEL DIT PROJECT

Projecten utiliteit

Vragen? Ons team staat je graag te woord

Vragen? Ons team staat je graag te woord

We richten ons op ontwikkeling in bouw en onderhoud van woningen, scholen en zorg. We zijn een familiebedrijf met de intentie tot een lange en duurzame samenwerking.We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vakmensen!