Bouwambities waarmaken. Dat is wat je bij ons kunt doen.

Samen bouwen aan goede gebouwen. Voor wonen, leren en zorgen. Dat is wat we bij BM van Houwelingen doen. Hiervoor bundelen we krachten, kennis en kunde van onze collega’s én onze klanten. Om samen maximaal resultaat mogelijk te maken. In ontwikkeling, bouw, renovatie en onderhoud.

Natuurlijk vraagt dit om vakmanschap, flexibiliteit en samenwerken. Daarvoor krijg je bij ons de ruimte. Om op een fijne werkplek in een breed, divers en leuk team zowel jouw bouwambities, als die van ons en onze klanten waar te maken. Wil jij dat ook? Wij bieden jou een goed salaris dat meegroeit met jouw ontwikkelingen, goede secundaire arbeidsvoorwaarden een soepele werk-privé balans en nog veel meer. Wij zijn trots op onze BM-ers.

Bekijk hier onze vacatures.

BM van Houwelingen is een ontwikkelende bouwer uit Hardinxveld-Giessendam. We richten ons voornamelijk op het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van woningen. Daarnaast specialiseren wij ons in nieuwbouw voor de sectoren scholen en zorg Als familiebedrijf bouwen we aan duurzame relaties met onze klanten en medewerkers. Wij leveren graag werk af waar we trots op zijn. De manier waarop we dingen bereiken bij BM is door energiek en professioneel samen te werken. Én door continue te leren, met plezier. Daardoor bereiken we allen meer. We geloven in vernieuwing en investeren in de ontwikkeling van onze talenten. Wij streven ernaar dat iedereen zegt: BM, goed voor elkaar.

Voor ons mooie bedrijf zoeken we een KAM Coördinator.

Welkom bij BM!
Als KAM-coördinator ben jij hét aanspreekpunt als het gaat om veiligheid, kwaliteit, milieu en arbeidsomstandigheden op onze bouwwerken, onderhoud en op kantoor. Jij zorgt ervoor dat we audits met vlag en wimpel doorstaan. Het is jouw taak dat BM van Houwelingen goed kan reageren op calamiteiten. Een verantwoordelijke, maar vooral een erg leuke baan!

Wie ben je?
– Je werkt graag in een lerende organisatie en bent op je plek bij een familiebedrijf.
– Je hebt kennis van veiligheids- en milieuvoorschriften en vergunningen.
– Je bent iemand met overtuigingskracht en weet dit op een enthousiaste manier over te brengen.
– Je hebt ervaring met het opstellen van werkinstructies en procedures.
– Je hebt kennis van ISO en VCA management systemen.
– Je legt makkelijk contact met functies van verschillende niveaus.

Wat ga je doen?
Een belangrijk deel van je takenpakket bestaat uit het voorstellen en het initiëren van verbeteringen op basis van o.a. beleid, wettelijke veranderingen en voortschrijdend inzicht. Je zorgt dat onze systemen aan alle vereisten blijven voldoen. Dat doe je met audits, inspecties en metingen. Niet alleen op kantoor, maar juist ook op de bouw! In deze functie coördineer je onder andere verbetertrajecten, voert interne audits uit en je zorgt er voor dat we blijven voldoen aan de wettelijke eisen van de arbo- en milieuregelgeving. Jij als KAM-coördinator zorgt er uiteindelijk voor dat we eenduidig en veilig werken en daarbij van elkaar leren.

Wat bied jij ons?
Je hebt zeker 3 tot 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie in de bouw. Zowel deeltijd of voltijd werken is bij ons mogelijk.

Wat bieden wij jou?
Bij BM van Houwelingen bieden we je een goed gevulde, gevarieerde orderportefeuille en vakkundige collega’s die niet alleen op een goede, maar ook prettige manier met je samenwerken. Heb je goede ideeën, dan krijg je alle vrijheid. Dat hoort bij onze open bedrijfscultuur en zo is BM van Houwelingen groot geworden. Bij ons zit je goed als je past binnen een sociale, open en stabiele organisatie waar ook echt gewerkt wordt. We hopen dat je dat binnenkort zelf komt ervaren.

Zin in een nieuwe uitdaging?
Enthousiast geworden en heb je vragen? Neem even contact op met Annelies van Campen. Zij is te bereiken op 06-13114172. We vinden het leuk als je wilt solliciteren. Een korte motivatie en je CV mail je naar a.vancampen@bmvanhouwelingen.nl. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

NAAR SOLLICITATIEFORMULIER

Wie ben je?
Jij draait warm voor de projectbegroting! Hierop kun je je analytische denkwijze loslaten op bouwtekeningen. Op basis daarvan en met behulp van jouw inbeeldingsvermogen geven we het project vorm. Daarbij zorg je ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de laatste trends en ontwikkelingen. Je bent resultaatgericht, zelfstandig, communicatief vaardig en niet bang om zwakke plekken te analyseren en met concrete actiepunten te komen.

Wat ga je doen?
Jij verzorgt de calculatie van onze nieuwbouwprojecten: scholen en zorginstellingen. Samen met onderaannemers stuur je op de juiste kostprijs. Je vraagt offertes aan en stelt vergelijkingsoverzichten op. Je bent goed in hoeveelheden opstellen, begrotingen normeren en afprijzen. Je stelt de manuren vast, denkt mee over de toe te passen bouwmethode. Daarbij ben je continue op zoek naar kansen, alert op de risico’s en denk je mee in de oplossingen hiervan. Op verzoek van het projectteam maak je meer- en minderwerk aanbiedingen.

Jouw ervaring:
Je hebt een afgeronde hbo-opleiding Bouwkunde of gelijkwaardig werk- en denkniveau. Eventueel aangevuld met vakgerelateerde cursussen op het gebied van calculatie. Daarbij is het belangrijk dat je relevante werkervaring hebt in de utiliteitsbouw. Ook ervaring met geautomatiseerde calculatieprogramma’s waaronder IBIS-TRAD en Excel is vereist.

Wat bieden wij jou?
• Leuke collega’s en een hele goede sfeer op de afdeling;
• Uiteraard een passend salaris;
• Goede balans tussen werk en privé waarbij het eventueel ook mogelijk is gedeeltelijk thuis te werken.
• Mobiele telefoon en laptop;
• CAO Bouw & Infra (Bouwnijverheid) waarbij jij valt onder UTA.

Solliciteren?
Enthousiast geworden of heb je vragen? Neem contact op met Annelies van Campen.
Zij is te bereiken op 06-13114172. Een korte motivatie en je CV mail je naar a.vancampen@bmvanhouwelingen.nl. We nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.

NAAR SOLLICITATIEFORMULIER

Wie ben je?
Samen met jouw collega’s in het projectteam ben je volledig op de hoogte van de lopende zaken op jouw projecten. In een dynamische sector, waarin de klantvraag evolueert, ben jij geïnteresseerd in verduurzaming van bestaande bouw en nieuwe bouwmethodieken. Het leiden van jouw team hierin is voor jou vanzelfsprekend, omdat je beschikt over een gezonde dosis ondernemerschap. Je bent financieel, technisch en inhoudelijk verantwoordelijk voor jouw projecten. Het uitdagende aspect van het leveren van inhoudelijke bijdragen aan het verwerven van nieuwe opdrachten spreekt jou aan. Je brengt deze kennis moeiteloos over van het voortraject naar de uitvoeringsfase.

Wat ga je doen?
• Aansturen van het projectteam
• Plannen, calculeren en inkopen
• Opstellen contracten
• Deelnemen in tenderteams

Als projectleider binnen ons team is het een voordeel als je bekend bent met de principes van Resultaat Gericht Samenwerken (RGS), en in staat bent deze toe te passen in de projecten. Dagelijks sta je in contact met onderaannemers, leveranciers en opdrachtgevers. Jij bent de persoon die van A tot Z weet hoe het project in elkaar steekt en die als geen
ander begrijpt hoe dit succesvol moet verlopen.

Jouw ervaring:
• Hbo werk- en denkniveau en ervaring in een vergelijkbare functie;
• Je bent klantgericht en toegankelijk op elk niveau;
• In staat om mensgericht leiding te geven;
• Kennis en interesse in actuele ontwikkelingen, zoals energetische verbeteringen en Resultaat Gericht Samenwerken (RGS).

Wat bieden wij jou?
• Een prettige organisatiecultuur die wordt gekenmerkt door informele sfeer, openheid en betrokkenheid. We hechten waarde aan een goede werk-privébalans, wat zich uit in de flexibiliteit die wij bieden;
• Een marktconform salaris met concrete groeimogelijkheden;
• Een auto (of mobiliteitsbudget), telefoon en laptop van de zaak;
• Wij geloven dat de functie veel uitdaging en afwisseling biedt, waarin je jezelf
optimaal kunt ontwikkelen.

Solliciteren?
Enthousiast geworden of heb je vragen? Neem contact op met Annelies van Campen. Zij is te bereiken op 06-13114172. Een korte motivatie en je CV mail je naar a.vancampen@bmvanhouwelingen.nl. We nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.

NAAR SOLLICITATIEFORMULIER

Goed in bouwen? Doe het dan bij BM!
Werken bij BM van Houwelingen is meer dan alleen samen bouwen aan goede gebouwen. In ons groen-witte DNA zie je vakmanschap, flexibiliteit en ontwikkeling terug. Samenwerken is nog zo’n kenmerk van een échte BM’er. Samen met je collega’s telkens opnieuw de volgende stap zetten om het maximale resultaat te behalen. Op persoonlijk vlak krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en beter te worden in je werk. Alles staat bij ons in het teken van het waarmaken van je eigen bouwambities en die van onze klanten. Ben jij de deze planvoorbereider die zichzelf wil inzetten voor ons mooie bedrijf?

Wie ben je?
Jij bent als planvoorbereider een belangrijke spil in het hele voorbereidingsproces van een bouwkundig project. Wij noemen dit ook wel de projectleider van het voortraject. Je zorgt voor de aansturing en communicatie tussen de opdrachtgever, architect, constructeur, projectleider, calculatie en werkvoorbereiding. Je snapt dat hierbij jouw tact, besluitvaardigheid en goede communicatievaardigheden nodig zijn. Je schakelt gemakkelijk met diverse partijen en bent een kei in plannen en organiseren.

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor de technische uitwerking, vanaf het voorlopig ontwerp tot en met het gereed maken van de verkoopstukken. Het aanvragen, beoordelen en goedkeuren van offertes is iets waar je goed in bent. Je werkt als planvoorbereider nauw samen met de projectontwikkelaar, projectleider en calculator. Tussendoor houd je de directie op de hoogte van de voortgang en betrek je ze bij relevante beslissingsmomenten.

Wat bied je ons?
Bij BM vinden we het net zo belangrijk als jij dat je jezelf verder ontwikkelt. We zijn graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en technologieën op ons vakgebied. Het is belangrijk dat je problemen op tijd signaleert en bij kunt sturen. Hiervoor is voldoende ervaring nodig, een hbo-opleiding in de richting van bouwkunde of iets soortgelijks. Een echte planvoorbereider dus! We komen ook graag met jou in contact als je als senior werkvoorbereider een volgende stap in je carrière wilt zetten.

Wat krijg je van ons?
Een afwisselende baan bij één van de leukste bouwbedrijven in de regio. We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je je zo snel mogelijk thuis voelt. Je krijgt namelijk leuke, gezellige en hardwerkende collega’s. Daarnaast vinden wij een marktconform salaris (CAO Bouw & Infra), auto van de zaak, een mooie pensioenregeling en mogelijkheden om jezelf door te ontwikkelen ook erg belangrijk.

Meer weten of direct reageren?
Laat het ons weten en we vertellen je graag nog meer over de functie en onze organisatie. Je kan van je laten horen door contact op te nemen met onze HR Manager Annelies, of het sollicitatieformulier in te vullen.

NAAR SOLLICITATIEFORMULIER

Wat ga je doen?

Als werkvoorbereider heb je kortgezegd de controle en coördinatie over het bestek en de tekeningen van een project. Je bent veel in overleg met verschillende partijen zoals de architect, constructeur, adviseur, onderaannemer en leverancier. Het is jouw verantwoording dat alle partijen op de hoogte zijn van de technische informatie en met jouw helikopterview ben je echt de verbindende factor tijdens projecten.

De controle houd je door je dagelijks bezig te houden met:

 • Het controleren van tekeningen (maatvoeringen) volgens bestek;
 • Plaatsen en controleren van bestellingen;
 • Begeleiden en voorbereiden van verschillende fases;
 • Opvragen van offertes;
 • Uitwerken van werkplanningen;
 • Inkoopvergelijkingen maken;
 • Uitwerken van bouwplaats tekeningen en logistiek aanspreekpunt voor de onderaannemer.

Een hele veelzijdige functie waarbij je regelmatig de bouwplaats bezoekt om de voortgang te bewaken en de juiste informatie over te dragen.

Wie ben je?

In deze rol is plannen en organiseren je sterkste punt. Je bent ondernemend, resultaatgericht en communicatief sterk. Mensen weten precies wat ze aan je hebben.

Ook ben je in het bezit van:

 • Een paar jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • Minimaal een MBO-4 diploma richting bouwkunde of vergelijkbaar;
 • Kennis van Autocad en MS Office.

Voldoe je niet aan alle bovenstaande punten maar ben je wel overtuigd dat deze functie bij je past? Laat het ons weten, we gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bekijken!

Wat bieden we je?

Wij zijn een hele stabiele, betrokken organisatie. We vinden het belangrijk om te bouwen aan duurzame relaties met klanten en medewerkers. We investeren graag in de ontwikkeling van onze talenten en zijn er van overtuigd dat we daarmee het beste resultaat behalen. Ons streven is om werk af te leveren waar we trots op zijn en dat iedereen zegt: BM, goed voor elkaar!

Wij hebben goed werkgeverschap hoog in het vaandel staan en wij vinden het belangrijk om onze medewerkers goed te belonen voor hun harde werk. Wij denken dat we dat doen door:

De richtlijnen van de CAO bouw & infra te volgen, dat houdt in dat je:

 • – een salaris van €3.000 tot €4.500 kunt verwachten, afhankelijk van leeftijd en ervaring;
  – 25 vakantiedagen krijgt;
  – 15 ATV dagen hebt;
  – 8% vakantiegeld krijgt.
 • Ook een 32-urige werkweek aan te bieden;
 • De mogelijkheid te geven om hybride te werken;
 • Een telefoon naar keuze van de zaak te bieden;
 • In overleg een auto van de zaak te bieden.

Meer weten of direct reageren?
Laat het ons weten en we vertellen je graag nog meer over de functie en onze organisatie. Je kan van je laten horen door contact op te nemen met onze HR Manager Annelies, of het sollicitatieformulier in te vullen.

NAAR SOLLICITATIEFORMULIER

Functieomschrijving

Als voorman op de bouw ben jij de rechterhand van de uitvoerder. Je bent ‘zijn oren en ogen’ op de vloer. Elke dag ben je bezig met:
• Het zelfstandig uitvoeren van de werkzaamheden;
• De kwaliteit, planning en veiligheid;
• Korte overleggen met de collega’s en uitvoerder.

Wie ben jij?

Je weet hoe het werkt op de bouw, bent bekend met nieuwbouw projecten en kan goed met mensen om gaan. Ook heb je:
• Een Mbo/LTS diploma;
• VCA-B, VOL is een pré
• Ervaring als voorman.

Als je niet aan de eisen voldoet, maar jij denkt dat je dit wel kan. Solliciteer dan gewoon, we zijn benieuwd naar je verhaal!

Wat bieden we jou?

Een goede werkgever, met een goede sfeer. We vinden het belangrijk om samen te werken en gaan samen voor een goed resultaat.

Wij bieden jou:
• een salaris van €2.800 tot €3.500, afhankelijk van leeftijd en ervaring;
• 29 vakantiedagen;
• 20 ATV dagen;
• 8% vakantiegeld;
• prestatietoeslag van ruim 13%;
• mogelijkheid van een 32-urige werkweek;
• een bedrijfsbus;
• telefoon van de zaak;

Meer weten of direct reageren?
Meer weten of direct reageren?
Laat het ons weten en we vertellen je graag nog meer over de functie en onze organisatie. Je kan van je laten horen door contact op te nemen met onze HR Manager Annelies, of het sollicitatieformulier in te vullen.

NAAR SOLLICITATIEFORMULIER

Functieomschrijving

Als timmerman werk je zelfstandig aan verschillende projecten.

 • Alle verschillende timmerwerkzaamheden;
 • Lezen van bouwtekeningen;
 • Veilig met materiaal omgaan.

Wie ben jij?

Je weet hoe het werkt op de bouw, bent bekend met nieuwbouw projecten en kan goed met mensen om gaan. Ook heb je:

 • Een Mbo/LTS diploma;
 • VCA is een pré;
 • Ervaring als timmerman.

Als je niet aan de eisen voldoet, maar jij denkt dat je dit wel kan. Solliciteer dan gewoon, we zijn benieuwd naar je verhaal!

Wat bieden we jou?

Een goede werkgever, met een goede sfeer. We vinden het belangrijk om samen te werken en gaan samen voor een goed resultaat.

Wij bieden jou:

 • – een salaris volgens CAO, afhankelijk van leeftijd en ervaring;
  – 29 vakantiedagen krijgt;
  – 20 ATV dagen hebt;
  – 8% vakantiegeld krijgt;
 • prestatietoeslag van ruim 13%;
 • Ook een 32-urige werkweek aan te bieden;
 • Een bedrijfsbus.

Meer weten of direct reageren?
Meer weten of direct reageren?
Laat het ons weten en we vertellen je graag nog meer over de functie en onze organisatie. Je kan van je laten horen door contact op te nemen met onze HR Manager Annelies, of het sollicitatieformulier in te vullen.

NAAR SOLLICITATIEFORMULIER
NAAR SOLLICITATIEFORMULIER

Vragen? Ons team staat je graag te woord

Vragen? Ons team staat je graag te woord