Een prettige plek om te wonen én te werken

hoogvliet  2021 bm utiliteit

In opdracht van Argos Zorggroep heeft BM van Houwelingen een zorgcomplex Breede Vliet -Meeuwenhof gerealiseerd met 180 zorgappartementen met een wijkcentrum aan de Schakelweg in Hoogvliet.

De nieuwe Breede Vliet is gebouwd op de plek van de voormalige Breede Vliet. Hier is een eigentijds verpleeghuis met tien kleinschalige woonzorggroepen gebouwd. Dit huis van de toekomst is een modern en sfeervol thuis voor 180 ouderen met dementie. Daarnaast bevat de nieuwbouw een dagbesteding en wijkfaciliteiten zoals een brasserie en eerstelijns behandelmogelijkheden (zoals fysio- en ergotherapie).

De nieuwbouw is van alle gemakken voorzien, zodat het een prettige plek is om te wonen én te werken. Ook omwonenden zijn er van harte welkom. De uitgangspunten voor het ontwerp zijn een huiselijke en veilige woonomgeving in een kleinschalige dementievriendelijke setting, omkeerbaar bouwen, healing environment, aandacht voor duurzaamheid en toepassing van diverse zorginnovaties.

Het ontwerp van de nieuwbouw is door nauwe samenwerking van alle partijen tot stand gekomen. Zo hebben omwonenden geparticipeerd via de BewonersBelangenGroep en medewerkers en medezeggenschapsorganen via klankbordgroepen. Dit heeft geresulteerd in een nieuw verpleeghuis dat opgaat in de omgeving en veel groen.

Een resultaat waar alle partijen erg trots op zijn.

DEEL DIT PROJECT

Projecten utiliteit

Vragen? Ons team staat je graag te woord

Vragen? Ons team staat je graag te woord

We richten ons op ontwikkeling in bouw en onderhoud van woningen, scholen en zorg. We zijn een familiebedrijf met de intentie tot een lange en duurzame samenwerking.We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vakmensen!