Basisscholen en kindcentrum

waddinxveen 2019 bm utiliteit

In opdracht van gemeente Waddinxveen is deze nieuwbouw gerealiseerd. Het betreft een gebouw voor primair onderwijs met voorzieningen voor onderwijs, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en kinderopvang.

Beide scholen hebben een ander onderwijsconcept. Dick Bruna heeft een meer traditioneel onderwijsconcept met lokalen die aan leerpleinen grenzen. Basisschool TOV kiest voor unitonderwijs met een open structuur. Het middengebied is ingericht als ontmoetingsruimte. Vanuit de hoofdentree kom je binnen in de ontmoetingsruimte die verbonden is met de scholen en het kinderdagverblijf.

Het gebouw beslaat circa 4.480m² bruto vloeroppervlakte, wat is verdeeld over 2 bouwlagen. Kenmerkend is het decentrale installatie concept wat is toegepast. Dit houdt in dat elke ruimte haar eigen ventilatie unit heeft die rechtstreeks in verbinding staat met de buitenlucht. Hierdoor wordt verse lucht aangevoerd en vuile lucht afgevoerd zonder dat dit in contact komt met ander ruimtes.

DEEL DIT PROJECT

Gerelateerde projecten

Vragen? Ons team staat je graag te woord

Vragen? Ons team staat je graag te woord

We richten ons op ontwikkeling in bouw en onderhoud van woningen, scholen en zorg. We zijn een familiebedrijf met de intentie tot een lange en duurzame samenwerking.We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vakmensen!